Vul de koffiecalculator in

Hou je van lekker, gemakkelijk of van goedkoop? De meeste mensen vinden koffie van versgemalen bonen lekkerder dan de koffie van koffiecups of pads. Zelf gemalen koffiebonen zijn vaak goedkoper in gebruik dan cups of pads. Met bonen verdien je een duurdere machine vanzelf terug. Voor sommige mensen vormen koffiecups de gemakkelijke middenweg qua smaakbeleving maar koffiecups zijn weer duur in gebruik. Ben jij koffiedrinker en heb je de aanschaf van een duurdere machine over voor een kop lekkere koffie? En lust je ook wel graag een cappuccino of latte? Kies dan een automatische koffiebonen machine. Of kies je voor een goedkopere machine en betaal je liever wat meer voor koffiecups of koffiepads? Doe hier de berekening. Met deze berekening kom je er in elk geval achter wat voor jou het gunstigst is.

Nespresso

Nespresso is een koffieconcept dat gebaseerd is op het gebruik van lang houdbare gemalen koffie in een aluminium koffiecups. Het is een concept dat is ontwikkeld door Nestlé. Zowel de capsule als de methode van koffiezetten zijn gepatenteerd waardoor aanvankelijk alleen exclusief met Nespressocups van Nestlé koffie gezet kon worden. 

Lees meer: Nespresso

Automatische bonenmachine

Met de volautomatische bonenmachine maak je heerlijke verse koffie. Je vult de machine met verse koffiebonen. Als je een kopje koffie zet worden eerst de bonen gemalen en van de versgemalen koffie wordt automatisch een kopje koffie gezet. De meeste machines hebben de mogelijkheid de maalgraad en de sterkte te regelen. Ook kan je met de meeste machines een latte machiato of een cappucino maken. 

Lees meer: Automatische bonenmachine

Dolce Gusto

Dolce Gusto® is een concept van Nescafé®. Er wordt gewerkt met Dolce Gusto® Koffiemachines op de zogenaamde Dolce Gusto®-manier. Dat houdt in dat je thuis met een druk op de knop koffie koffie kan zetten. Dolce Gusto® beschikt over een enorme veelzijdigheid van koffiesoorten en zelfs thee en chocolademelk.

Lees meer: Dolce Gusto

ESE Servings

Koffie van ESE-pads benadert de smaak van echt verse koffie. Deze pads lijken op Senseo-pads maar zijn kwalitatief veel beter. Elke pad is luchtdicht verpakt. De smaak wordt vaak als erg goed ervaren. Wel zijn de ESE-pads of servings duur in het gebruik. De prijs van de machines zitten tussen de volautomatische bonenmachine en een Nespresso of Dolce Gusto machine in.  

Lees meer: ESE Servings