Lekker en voordelig koffie drinken

Wil jij voordelig koffie drinken? Denk dan goed na welke koffiemachine je gebruikt. De aanschaf van een Nespresso of Dolce Gusto koffiemachine is vaak best voordelig. Maar de prijs van de koffiecups is vaak erg hoog. Je kan natuurlijk gunstig geprijsde huismerken koffiecups nemen maar die zijn dan vaak weer minder lekker. Datzelfde geldt voor de ESE-servings waarvan niet alleen de pads minder voordelig zijn maar de machines ook aardig aan de prijs kunnen zijn. Maar er zijn goede alternatieven om voordelig koffie te drinken. 

Voordelig en lekker met de volautomatische bonenmachine

Zoals gezegd zijn koffiecups of koffiepads vaak minder voordelig. Maar koffiebonen hebben een veel voordeligere prijs. Natuurlijk kan je koffiebonen ook in allerlei prijzen vinden maar gemiddeld genomen ben je veel voordeliger uit dan met cups of pads. Natuurlijk heeft een bonenmachine een hogere prijs maar dat verdien je gemakkelijk terug. Dat kan je hier berekenen.

Voordelig koffie drinken met de koffiecalculator

Reken zelf uit hoe jij voordelig koffie drinkt. Geef aan in welk prijssegment jij je machine zou kopen en welke kwaliteit koffie jij wenst. Geef ook aan hoeveel koffie jij per dag zet. De calculator rekent dan vanzelf uit met welke koffiemachine jij het voordeligst koffie drinkt. We nemen alles mee, we kijken naar de aanschafprijs van de machine, de prijs van de koffiebonen en de prijs van koffiecups of koffiepads. Ook kijken we naar de kosten van afschrijving van de machine en naar de kosten van onderhoud. 

Bereken hier hoe jij voordelig koffie drinkt.